Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Teokset

Luonto monimuotoisuudessaan on pääasiallisesti työskentelyni lähtökohta ja työtoveri. Muodot, materiaalit, äänet, valot… vaikuttavat teokseni muotoutumiseen. Kasvamisen, elämisen, muutoksen, kuoleman prosessi – elämän kehä, ihminen siihen mukaan luettuna, on loputon ajatusten ja teosten syntymisen lähde.

 

Teokset syntyvät usein sarjoiksi luonnosta kerätyistä materiaaleista, kuten mm. pajunkissoista, suovillasta, järviruokosta, juolukanlehdistä, puolukanlehdistä, kävyistä, hirvenpapanoista, hirvenluista ja jäniksen papanoista. Esimerkiksi Puolukka työtoverina tarkoittaa, että kerättyäni lehdet vihreinä luonnosta, työstettyäni niitä valmiiksi ”kengiksi” (joiden sisällä ei ole kenkiä), luonto jatkaa omaa prosessiaan vuosiakin muuttaen vihreän värin tumman okran ruskeaksi. Hirvenpapanat hienoissa muodoissaan, värisävyissään ja jopa hyvässä tuoksussaan ovat antoisa työskentelyn lähde. Metsästä löytyneet monia vuosia vanhat hirvien luut ja kallot ja kokonaiset luurangot ovat vaikuttavia löytöjä teosteni lähtökohdiksi.

 

Suurin osa teoksistani muotoutuvat lattialla, seinällä tai katossa oleviksi objekteiksi. Osa on maa- ja ympäristötaiteen piiriin katsottavia, ulos sijoittuvia. Osa syntyy videoiksi ja joskus valokuviksi.

 

Luonnon osuus teoksessa on lähes aina selkeästi havaittavissa ja materiaali tunnistettavissa. Koen olevani vain luonnon viestien välittäjä.